Tänään ajeltiin perheen kanssa Kuortaneen urheiluopistolle. Rintasyöpäyhdistys - Europa Donna Finland ja MTLH ry järjestävät tuettuja lomia rintasyöpään sairastuneille. Tämä meidän lomaviikko on perheille tarkoitettu. Tänään majoituttiin ja tutustuttiin paikkoihin, ja huomisesta alkaen tiedossa on erilaista ohjelmaa eri-ikäisille lapsille ja erikseen meille aikuisille. Huomasin jo ruokailuissa tiirailevani, että ketkähän näistä ihmisistä ovat samalla lomalla meidän kanssa, mutta huomennapa se selviää.

Hetki on taas vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Huomenna on se päivä, kun tasan vuosi sitten sain tietää että ultraäänitutkimuksen yhteydessä otettu näyte oli pahanlaatuinen. Monenlaista on tähän loppukevääseen ja alkukesään jo mahtunut.
A97017DF-8526-469C-B410-C1BB5492BC7D.jpg   DFBB826A-8876-4423-B571-A137215D694B.jpg  B6AA786B-F464-4AA8-8016-9FBDD479FBD1.jpg
Toukokuussa Rovaniemellä kisattiin judon pohjoismaiset mestaruuskisat. Haaveistani huolimatta en itse ollut suinkaan tatamilla mutta urheilijani otti oman ikäistensä sarjassa kultaa ja aikuisissa hopeaa. Onnistunut reissu siis. Joulupukkikin uskaltautui tatamille.

Urheilu on jäänyt melko vähiin viime aikoina, mutta olen sentään uimassa ja kävelyllä saanut käytyä. Olen käynyt muutaman kerran nauttimassa Lahden mahtavasta maauimalasta hyppyrimäkien juurella. Uinti tuntuu kovin raskaalta, altaan toinen pää tuntuu olevan loputtoman kaukana - johtunee siitä että allas on 50 metriä pitkä ja talven on sahannut 25 metrin allasta... Haaveissa oli myös uida tänä kesänä pidempää matkaa järvessä, mutta vesi on ollut sen verran viileää että ei ole huvittanut kovin pitkään uiskennella.

B3AADF46-F731-440D-9C64-AFB87739ABBE.jpg

Suppailtua on tullut tänä kesänä jonkin verran. Meidän lähijärvelle tuli SUN'SUP:n vuokraamo ja siihen on tosi vaivaton piipahtaa suppailemaan. Kerran olen käynyt myös Messilässä ja lasten kanssa myös Pajulahdessa suppailemassa. On kyllä hauskaa hommaa, voi käydä rauhakseen nautiskelemassa tai meloa hiki päässä fiiliksen mukaan.76FDF404-613A-48EF-8D25-38D60E925765.jpg

Kesäkuun alkuun mulle tuli kirurgian poliklinikalle kutsu lääkärille. Jouduin soittamaan ja aikaa siirtämään ja samalla kysyin että mikä käynti tämä on. Ei osannut ajan varaajakaan vastata, mutta menin kuitenkin käymään. Joku välikontrolli mulle oli siihen ohjelmoitu, lääkäri tarkisti rinnan ja kyseli että miten menee. Ja sanoi että syksylle tulee sitten kutsu varsinaiseen kontrolliin ja röntgenkuviin ja ultraäänitutkimukseen. 

Kuumat aallot helpottivat kesäkuun alussa ja pysyivät lähes kokonaan poissa juhannukseen saakka. Sitten ne iskivät takaisin kahta kauheampina. Yhtenä yönä tuntui että kuuma aalto alkoi nukkumaan mennessä ja loppui aamulla. Tuon yön jälkeen päätin että nyt on aika iskeä takaisin. Soitin oirepoliklinikalle ja pyysin että voisivatko pyytää lääkäriltä minulle Venlafaxinista miedomman, 37,5 mg reseptin, kun alunperin mulle kirjoitettiin vahvempaa 75 mg vahvuista. Kirjoittelin aiemmin tuosta Venlafaxinista täällä. Kohta pari viikkoa nyt on takana tuota Venlafaxinia, enkä oikein vieläkään osaa ottaa kantaa että onko siitä apua, useamman kerran yössä noihin kuumiin aaltoihin edelleen herään ja välillä tuntuvat kestävän tuskaisen pitkään. Onneksi unen lahjat on sen verran hyvät että vaikka kävisi keskellä yötä juomassa ja vessassa kuuman aallon ohi menemistä odottaessa, saan sitten kuitenkin hyvin unta. En tiedä onko nuo kuumat aallot muuttaneet muotoaan vai johtuuko tuosta Venlafaxinista, tulee kuuman aallon kanssa ihan järkyttävä kasvojen kuumotus, koko naamaa polttaa niinkuin olisi ihon polttanut auringossa. 

77B150D5-89BE-44D7-8991-CAEF9592DA21.jpg
Lääkityksen ihmeellisyyksiä - syön Venlafaxinia helpottamaan Tamofenista johtuvia kuumia aaltoja, mutta sen hyvin yleisiin sivuvaikutuksiin kuuluu hikoilu (mukaan lukien yöhikoilu). Tähän voisin laittaa rivillisen sellaisia itkunauruhymiöitä...

Kesäkuun alussa vietin yhden yön Katajanokan vankila(hotelli)ssa ja sieltä tarttui mukaan tällainen elämänviisaus:
97313012-189C-465C-BC51-3B23A332CDF9.jpg 
Näillä ajatuksilla tulevaan viikkoon!